Curtan

Alla inlägg under mars 2013

Av Curt - 31 mars 2013 20:35

 

Efterr en vecka lämnar vi Gorliz och Bilbao. Det har varit en mycket trevlig vecka, trevligt sällskap med Dannemans.

Ett stort plus är dom mycket fina kommunikationerna till Bilbao, det får högsta betyg.

Färden går till Guernica som många känner till genom Pablo Picassos målning. Bilden visar där marknadsplatsen var när den utraderades av en tysk condordivision. Det är nu en grön oas med cafeér och statyer som påminner om den 26 April 1937 när många fick mista livet på Francos order. Här i Guernica skiljs nu våra vägar, Dannemans till England och jag påbörjar min hemfärd mot Piteå. Just nu står jag på en camping i Pamplona, är det bra väder imorgon skall jag göra stan.   

Av Curt - 30 mars 2013 20:58

  ,

Idag påskafton bjöd jag på Champagne och jordgubbar, mycket mycket gott. Senare på kvällen blev det fläskkotlett med stekpotatis och roquefortost samt sallad. En mycket trevlig påskafton som jag tackar fam. Danneman för. I morgon kör vi vidare mor Guerrnica och där kommer vi att gå skilda vägar. Dannemans har varit ett mycket trevligt sällskap från Albuferia och hit, men vi kommer att mötas igen i Keukenhof och blomsterparaden.     

Av Curt - 29 mars 2013 20:43

 

I dag är det Fredag och vi bestämde att äta Påskmiddagen en dag tidigare därför att imorgon blir det annat gott.

Nästan hela dagen har varit varm och skön. Vi tog en promenad ner till stranden och flanerade med en massa spanjorer som hade sin lediga dag. Det var grillar och barnfamiljer efter hela stranden, kul att se. Man blir törstig av att gå så det blev en öl på strandpuben. Väl tillbaka i husbilarna målade vi ägg, och dom blev som dom blev. Sill och potatis och prinskorv blev påskmiddagen som smakade mycket gott. 

Tack Ingegerd och Roland för denn trevliga samvaron.   

Av Curt - 28 mars 2013 20:33

    

I dag har vi tagit buss och metro in till Bilbao. Vi besökte Vizcaya Bridge som är världens äldsta transportbro. Den spänner mellan städerna Portugalete och Las Arenas. Bron började byggas 1893 och är ett världsarv. Den är ritat av Gustave Eiffels lärjunge Alberto Palacio. Under inbördeskriget blev den delvis förstörd av en sprängning. Tyvärr så blir inte bilden särskilt bra på grund av det disiga vädret.

Efter det så blev det ett besök i sjöfartsmuseét, och det var riktigt intressant. Man fick se utvecklingen av den sjöfartsstad som Bilbao är. Därefter en tur till den gamla staden där vi fick oss en pilsner efter att ha gått en hel del.

Hungern satte åt oss så småningom och vi hittade en restaurang med hyfsat pris där vi stoppade i oss  en Entrecoté med tillhörande vin. Sedan metro och buss tillbaka till campingen.     

Av Curt - 26 mars 2013 21:39

 

Trots ett något gråmulet väder tog vi buss och metro in till Bilbao. Målet var Guggenheimmuséet som är en fantastisk arketektonisk byggnad. Utanför entren ståtar blomsterhunden som är full av penseér. Vi styrkte oss med en öl och tapas utanför i en alldeles fantastisk pub. Det tog ett par timmar att gå runt i museét och titta på bla. Pablo Picasso och efterkrigstidens måleri. Verk av Kiefer, Kooning, Motherwell och Serra fanns att beskåda, en mycket intressant rundvandring innan vi gtog metro och buss tillbaka till Gorliz.  

Av Curt - 25 mars 2013 19:09

 


Idag är det vårfrudagen eller som den numera kallas "våffeldagen" Och det är klart att man skall ha våfflor en sån här dag. På Eroski inhandlades nödvändiga tillbehör, som grädde och gasvatten, resten fanns i bilen. Tyvärr hade jag ingen hjortronsylt utan det fick bli jordgubbsylt och lingonsylt och det gick det med, allt sköljdes ned med en flaska vitt till tonerna av regnets smattrande på taket, men trevligt och gott var det.    

Av Curt - 24 mars 2013 18:53

 


Det är en strålande vacker morgon när vi lämnar campingen i San Vincente de la barquera, i baggrunden lyser bergen snövita, lite svårt att fånga det på bild. Vid 11 tiden kommer vi till den beryktade Altamiragrottan i Santillana de Mar. Den riktiga grottan är stängd för allmänheten, men man har gjort en replik inne i muséet.Grottmålningarna bedöms vara minst 14000 år gamla. Jag fick den uppfattningen att den här grottan användes vid samlingsförekomster av olika slag. Runt omkring finns det ett stort antal mindre grottor som har varit bebodda. Det råder totalt fotoförbud i muéet men jag tjuvade till mig ett foto från en av väggarna. Den som vill läsa merr kan gå in på den här länken http://sv.wikipedia.org/wiki/Altamira

Av Curt - 23 mars 2013 16:46

 

Vi lämnar Camping Deva och kör in till stan. Går efter strandpromenaden och beundrar klippformationerna.

Efter det kör vi mot Ribadesella, tanken var att besöka en kyrka som står uppe på en klippa mot Atlanten. Det vr tydligen kanottävling, något som stan är känd för, mycket folk och inga p platser, vad göra bara att köra vidare. Kör till San Vincente de la barquera och camping Oyambre där vi tar in för natten.

Presentation


Övervintrare i Spanien med husbil

Fråga mig

24 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25 26
27
28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards